Frisomat introduceert flexibelste Sandwichlijn van België

Frisomat, internationale speler in de industriebouw, neemt een gloednieuwe sandwichlijn in gebruik. De productielijn, de grootste van België in zijn soort, is 114m lang en werd speciaal op maat van Frisomat ontworpen. Na een jaar van ontwikkeling, opstelling en tests nemen we de lijn begin mei in gebruik. 4 operatoren, die hiervoor speciaal opgeleid zijn, zullen de productielijn bedienen.

Frisomat, internationale speler in de industriebouw, neemt een gloednieuwe sandwichlijn in gebruik. De productielijn, de grootste van België in zijn soort, is 114m lang en werd speciaal op maat van Frisomat ontworpen. Na een jaar van ontwikkeling, opstelling en tests nemen we de lijn begin mei in gebruik. 4 operatoren, die hiervoorspeciaal opgeleid zijn, zullen de productielijn bedienen.

Grootste productielijn in zijn soort in ons land

De sandwichlijn zal continu isolatiepanelenproduceren. De machine werd ondergebracht in een productieruimte van 3.000m²,die hiervoor speciaal gebouwd werd. Er is extra veel aandacht geschonken aa nhet respecteren van een constante temperatuur. De lijn is speciaal op maat gemaakt naar de eisen van Frisomat. Waar flexibiliteit, korte omsteltijden en kwaliteit erg belangrijk zijn.

Op deze lijn kunnen maar liefst 8 verschillende dak-en wandpanelen geproduceerd worden.

De productielijn kan panelen produceren tot 30cm dikte, ideaal voor bijvoorbeeld koelcellen. Per minuut kan de lijn tot 8m sandwich paneel produceren.

Productiegeoptimaliseerd voor recyclage

Een sandwichpaneel bestaat uit twee staalplaten waartussen een isolatiekern wordt geplaatst. Hoewel de lijn in staat is met allerlei soorten isolatiemateriaal te werken, heeft Frisomat ervoor gekozen om met EPS en rotswol te werken. EPS (Geëxpandeerd polystyreen) is een uitstekende isolator. Rotswol heeft dan weer het unieke voordeel dat het 100% brandbestendig is.

EPS-sandwichpanelen hebben in vergelijking met de klassieke panelen die voorzien zijn van PUR (Polyurethaan) en PIR (Polyisocyanuraat), het unieke voordeel dat zij helemaal recycleerbaar zijn: de staalplaat én de isolatiekern.

Sandwichpanelen als milieubewuste keuze

Een goedgeïsoleerd gebouw kan makkelijk een constante temperatuur aanhouden of het nu warm of koud moet zijn. Dit heeft een positieve impact op de energiefactuur. Het gebruik van sandwichpanelen kan deze isolatie garanderen, bovendien worden koudebruggen uitgesloten. Ecologie is belangrijk vandaag. De nieuwe sandwichpanelen van Frisomat zijn er voor de milieubewuste ondernemer.

De nieuwe productielijn staat symbool voor de flexibiliteit, de kwaliteit en het milieu bewustzijn vanFrisomat.

Op May 31, 2010